Overstappen klanten oim en penders!

Geachte lezer,

Recentelijk, vrijdag 3 maart 2023 heeft Feeture Voetzorg Holding BV (de moedermaatschappij van Penders Voetzorg en OIM Voetzorg) het faillissement aangevraagd. Feeture voetzorg Holding BV was de grootste leverancier van orthopedische schoenen in Nederland met een marktaandeel van 20%. Het faillissement betekent dat ongeveer 240 mensen op straat komen te staan. Hoe hun bestaande klanten verder geholpen worden is op het moment van schrijven niet duidelijk. 

Wat betekent dit voor Ortho-vision Holding BV?

Hoewel Ortho-vision Holding BV gezond is, heeft het, net als alle bedrijven in onze branche, met dezelfde uitdagingen te maken. Stelselmatig is jarenlang bezuinigd door zorgverzekeraars en zijn tarieven niet of nauwelijks aangepast. Met de huidige prijsverhogingen voor energie, inkoop materialen, CAO loonstijgingen, huur etc. werken wij nagenoeg tegen kostprijs. Hierbij is de verhouding werkaanbod/personeel cruciaal. Het gevolg is dat wij geen grote toestroom vanuit de 2 failliete bedrijven (OIM / Penders) zouden kunnen verwerken, gewoonweg omdat wij daar geen personeel voor hebben. En met de huidige tarieven loont het zich niet om extra personeel in te huren. Sterker nog, wij zouden daardoor op de lange termijn zelf mogelijk in de problemen kunnen komen. 

Wij werken in een verzorgingsgebied (Zuid-Limburg) waar CZ en VGZ de grootste zorgverzekeraars zijn. Juist zij hebben er voor gekozen om GEEN compensatie te doen op de inflatiekosten. Zij hebben miljoenen gekregen van de regering maar weigeren deze door te geven aan de branche.

Indien u wilt overstappen kunt u zich bij ons melden. Wij zullen dan samen met u bekijken wat de mogelijkheden zijn. Wij raden verzekerden van CZ en VGZ aan om zich vooraf bij hun verzekering te melden en hen opmerkzaam te maken op hun Wettelijke zorgplicht.

met vriendelijke groet,

De directie.

 

Terug