Nieuws

Over ons - Nieuws

16-05-2023 :: Hemelvaart 2023, 18+19 mei Gesloten!

Geachte klant, 
I.v.m. Hemelvaart zijn al onze fillialen gesloten op donderdag 18 en vrijdag 19 Mei. 
De Directie

12-04-2023 :: 17 april gesloten ivm teamdag!

Beste klant, 
I.v.m. een teamdag zijn al onze vestigingen op maandag 17 april gesloten!.

De Directie

06-04-2023 :: Gesloten ivm Pasen!

I.v.m. Pasen zijn al onze vestigingen gesloten van vrijdagmiddag 7 april 12:00h t/m maandag 10 april
Op dinsdag 11 april staan wij weer vanaf 08:30h voor u klaar!

Fijne paasdagen!

03-03-2023 :: Overstappen klanten OIM en Penders!

Geachte lezer,
Recentelijk, vrijdag 3 maart 2023 heeft Feeture Voetzorg Holding BV (de moedermaatschappij van Penders Voetzorg en OIM Voetzorg) het faillissement aangevraagd. Feeture voetzorg Holding BV was de grootste leverancier van orthopedische schoenen in Nederland met een marktaandeel van 20%. Het faillissement betekent dat ongeveer 240 mensen op straat komen te staan. Hoe hun bestaande klanten verder geholpen worden is op het moment van schrijven niet duidelijk. 
Wat betekent dit voor Ortho-vision Holding BV?
Hoewel Ortho-vision Holding BV gezond is, heeft het, net als alle bedrijven in onze branche, met dezelfde uitdagingen te maken. Stelselmatig is jarenlang bezuinigd door zorgverzekeraars en zijn tarieven niet of nauwelijks aangepast. Met de huidige prijsverhogingen voor energie, inkoop materialen, CAO loonstijgingen, huur etc. werken wij nagenoeg tegen kostprijs. Hierbij is de verhouding werkaanbod/personeel cruciaal. Het gevolg is dat wij geen grote toestroom vanuit de 2 failliete bedrijven (OIM / Penders) zouden kunnen verwerken, gewoonweg omdat wij daar geen personeel voor hebben. En met de huidige tarieven loont het zich niet om extra personeel in te huren. Sterker nog, wij zouden daardoor op de lange termijn zelf mogelijk in de problemen kunnen komen. 
Wij werken in een verzorgingsgebied (Zuid-Limburg) waar CZ en VGZ de grootste zorgverzekeraars zijn. Juist zij hebben er voor gekozen om GEEN compensatie te doen op de inflatiekosten. Zij hebben miljoenen gekregen van de regering maar weigeren deze door te geven aan de branche.
Indien u wilt overstappen kunt u zich bij ons melden. Wij zullen dan samen met u bekijken wat de mogelijkheden zijn. Wij raden verzekerden van CZ en VGZ aan om zich vooraf bij hun verzekering te melden en hen opmerkzaam te maken op hun Wettelijke zorgplicht.
met vriendelijke groet,
De directie.
 

06-02-2023 :: Carnaval 2023!

Tijdens de Carnaval zijn al onze vestigingen GESLOTEN !
 
Voor de carnavalisten: Alaaf, neet te zaat en neet te laat! 

 

02-09-2022 :: 12,5 jarig bestaan Ortho-vision!

Beste Allen, 
 
ivm ons 12,5 jarig bestaan, officieel op 20 september, zijn al onze vestigingen gesloten op vrijdag 16 september. 
Wij gaan dan met ons team een leuke teamdag beleven in het Limburgs heuvelland. 
In de week van maandag 19 tot en met vrijdag 23 september zullen onze klanten getrakteerd worden op wat lekkers bij de koffie!
Dus komt gerust langs als u in de buurt bent! (en natuurlijk als u een afspraak heeft...) 

 

27-07-2022 :: Vakantieperiode 2022!

Gedurende de vakantieperiode  blijven  wij geopend. 
Per vestiging kan de bezetting en/of openingsuren verschillen.
Geen afspraak en wilt u een vestiging bezoeken? Check dan vooraf even telefonisch of uw vestiging geopend is!
 
De Directie

 

15-06-2022 :: Vrijdagmiddag Geleen gesloten!

Beste Klanten, 
 
Vrijdagmiddag 17 juni is het filiaal in Geleen vanaf 12:00h GESLOTEN!
Telefonisch zijn we gewoon bereikbaar. 
Filiaal Landgraaf en Brunssum zijn regulier geopend tot 17:00h 
I.v.m. PINKPOP kan het zijn dat filiaal Landgraaf lastiger bereikbaar is. Vertrek daarom op tijd :) 
 
De directie

12-05-2022 :: Sluiting ivm Hemelvaart!

Beste klanten,
 
i.v.m. Hemelvaart zijn al onze filialen gesloten op donderdag 26 en vrijdag 27 mei.
 
De directie

20-04-2022 :: Sluiting Koningsdag !

I.V.M. Koningsdag zijn al onze filialen gesloten van woensdag 27 April t/m vrijdag 29 April !

 

22-03-2022 :: Pieds sur Terre Heerlen !

"The Best of both Worlds"
Ortho-vision; Orthopedie, Revalidatie en Sport bundelt de krachten in Heerlen met Pieds sur Terre - Schoenenspeciaalzaak te Heerlen-centrum. Hierdoor bent u verzekerd van een degelijk advies op het gebied van voet/beweegklachten in combinatie met zowel modieuze confectie- als comfortschoenen.
Per vandaag, 22 maart 2022, houden wij spreekuur op de Pieds-sur Terre lokatie in Heerlen-Centrum aan de Willemstraat 48 (achter het station) op Dinsdagmiddag en Donderdagochtend.
Adviesconsult is "Gratis" (ja dat is het echt ! ) en u heeft geen verwijzing nodig van huisarts of medisch specialist. Een afspraak kunt u maken via ons algemeen telefoonnummer 088-426 76 00 (toets optie 1 !)
Wij hebben er zin in! Samen Verder!

20-12-2021 :: Corona maatregelen!

 Geachte klant, 

Ondanks de versoepelingen willen wij u attent maken op het volgende:

In de spreekkamers hanteren wij nog steeds een mondkapjesplicht. Dit omdat wij de 1,5m afstand niet kunnen bewaren en veel afspraken langer duren dan 15 minuten. 
In de wachtruimte is een mondkapjes advies. Bij binnenkomst pand wel verplichte handendesinfectie!. 
Bedankt voro uw begrip.
 
De directie. 
 
 

13-12-2021 :: Openingstijden kerstperiode '21 - '22 !

Geachte klant,
Traditioneel is het in de decembermaand extra druk. Door de coronamaatregelen is het voor ons een hele uitdaging om binnen reguliere tijden te leveren. Wij doen er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Door externe factoren zoals toeleveranciers, logistieke dienstverleners etc. zien wij nu al vertragingen onstaan in de levertijden. Onze excuses hiervoor. 
Openingstijden:
Maandag 20-12 t/m Donderdag  23-12 : reguliere openingstijden 08:30h - 17:00h
Vrijdag  24-12 : beperkte dienstverlening en na 12:00h alle filialen GESLOTEN!
Maandag 27-12 : Gesloten!
Dinsdag 28-12 t/m Donderdag 30-12  : beperkte dienstverlening! Bel voor actuele openingstijden per filiaal 088-4267600
Vrijdag 31-12 : Gesloten!
Maandag 3-1 : Vanaf 08:30h weer regulier geopend 
 

Ook als wij gesloten zijn blijven wij voor u bereikbaar.
U kunt een e-mail sturen naar info@ortho-vision.nl of een voicemail inspreken op 088-4267600 Wij nemen dan z.s.m. contact met u op. 

Voor RondOM Podotherapie, Janssen revalidatie en Strokecaoch.nl verzoeken wij u de betreffende websites te bezoeken voor info over hun bereikbaarheid. 

Wij wensen u prettige feestdagen en een voorspoedig en gezond 2022!

Directie en medewerkers!

06-12-2021 :: Nieuwe coronamaatregelen 6 december 2021!

Per maandag 6 december zijn er bij Ortho-vision gewijzigde maatregelen van kracht.
Alleen met (medische) ontheffing is er geen mondkapjesplicht. De overige reguliere overheidsmaatregelen blijven onverminderd van kracht. 
Indien u griepachtige verschijnselen zoals koorts, hoesten en/of  niezen heeft verzoeken wij u de afspraak (ruim) te verzetten.
Alleen diegene die een afspraak heeft mag het pand bezoeken, uitzondering zijn kinderen tot 16 jaar en mensen die professionele begeleiding nodig hebben, dit zowel  in wachtruimte als spreekkamer!

08-11-2021 :: Eigen bijdrage 2022!

De eigen bijdrage op orthopedische schoenen is in 2022: €124,- ( voor kinderen tot 16 jaar €62,-)

Het verplicht eigen risico op basiszorg (waar de schoenen en tek ook onder vallen) blijft €385.

17-08-2021 :: Overname afdeling podotherapie per 1-9-2021 door RondOm

Algemene bekendmaking:
Geleen augustus 2021,
Geachte lezer,
Hierbij delen wij u mede dat per 1 september 2021, het klantenbestand van Ortho-vision Podotherapie BV zal worden overgenomen door RondOm Podotherapeuten.
Zoals u mogelijk ervaren of gehoord heeft kampten wij de afgelopen tijd helaas met een aantal personeelswisselingen én langdurige ziekteperioden. Hierdoor is het leveren van continuïteit in onze podotherapeutische (voet)zorg op een niveau zoals wij dat voor ogen hebben, lastig gebleken. Onze excuses hiervoor.
Omdat wij op korte termijn geen mogelijkheden zagen dit probleem zelfstandig op te lossen, hebben wij contact gezocht met partijen om ons te helpen. Dit heeft onverwacht snel geresulteerd in een overname van onze patiënten per 1 september 2021.
In de vakantieperiode (6 t/m 31 augustus) zal er al waarneming vanuit RondOm Podotherapeuten geregeld worden zodat ook dan podotherapeutische (voet)zorg gewaarborgd blijft.

RondOm Podotherapeuten is ontstaan in 2003 en is inmiddels een stabiele organisatie met een grote dekking. Wij hebben voor hen gekozen vanwege hun zorginhoudelijke visie en kwaliteit. Hierdoor blijft de kwaliteit en continuïteit van podotherapeutische (voet)zorg aan “onze” klanten voor de toekomst gewaarborgd.
RondOm Podotherapeuten blijft de komende jaren op onze 3 locaties: Geleen, Landgraaf en Brunssum podotherapeutische (voet)zorg leveren zoals u dat gewend bent. Zij blijven met ons samenwerken op de manier zoals ook wij de podotherapeutische (voet)zorg aan u oorspronkelijk voor ogen hadden.

Voor de klanten van Ortho-vision t.b.v. orthopedische schoenen, steunkousen, orthopedische steunzolen en confectie braces etc. etc. verandert er overigens NIKS !! Dus klanten van Lianne, Aranka, Tessa, Attila en Kenneth blijven gewoon bij Ortho-vision ( Holding BV ) 
Voor wat betreft de medisch noodzakelijke voetzorg bij diabeten het volgende:
Uw voetzorg blijft gewoon gewaarborgd. Mogelijk ziet u wel nieuwe gezichten maar dat vast snel wennen. T/m het 3e kwartaal (t/m september 2021) kan uw pedicure gewoon bij ons declareren. Vanaf het 4e kwartaal moet dat bij RondOM Podotherapeuten. Hiervoor moeten wij uw gegevens doorgeven aan RondOM Podotherapeuten. Indien u dat niet wenst laat het ons tijdig weten.

Voor de overige producten en diensten:
Na 1 september neemt RondOm Podotherapeuten alle rechten en plichten aangaande producten en dienstverlening uit de periode Ortho-vision Podotherapie BV over. Daar waar onduidelijkheid zou kunnen ontstaan kan RondOM Podotherapeuten altijd op ons terugvallen zodat u goed geholpen blijft/wordt.

Wij willen u, namens heel team Ortho-vision podotherapie BV, hartelijk bedanken voor uw klandizie in de afgelopen jaren en wensen u veel gezondheid en voorspoed!
Wij begrijpen dat u mogelijk nog vragen heeft. Stel deze gerust!
U kunt ons benaderen via het algemeen telefoonnummer: 088-4267600, via e-mail: info@ortho-vision.nl

met hartelijke groet,
 
Namens de directie,
Kenneth Hanzen

 
 
Contact leggen met RondOm Podotherapeuten ?:
088-1180500
info@rondompodotherapeuten.nl
www.rondompodotherapeuten.nl

30-06-2021 :: Zomervakantie 2021!

Beste klant,
 
I.v.m. de zomervakantie zullen in de periode van 26 juli t/m 3 september onze filialen beperkt geopend zijn.
Ook kan het zijn dat diensten en wachttijden langer zijn dan u van ons gewend bent. 

Wij vragen uw begrip hiervoor. 
 

Voor dringende zaken zijn wij altij dbereikbaar via 088-4267600 ( spreek zonodig een voicemail bericht in) 
of stuur een e-mail aan:  info@ortho-vision.nl


28-06-2021 :: Nieuwe Corona maatregelen!

Beste klant,
 
Per 26 juni is er geen verplichting meer om een mondmasker te dragen in de openbare ruimte, mits de 1,5 m afstand gewaarborgd kan blijven.
Hoe zit dat nu bij ons? :
 

Omdat wij in de spreekkamers vaak binnen de 1,5 meter moeten komen is het dragen van een mondmasker dus verplicht (tenzij u ontheffing hebt ivm medische indicatie) 
In de wachtkamer is het niet verplicht als u op uw plek zit. Verlaat u de plek dan dient u alsnog uw mondmakser te dragen.
Indien u geen mondmasker bij zich heeft, kunt u die aanschaffen aan de receptie tegen betaleing van €0,50.
Indien u zelf een mondmasker wilt dragen mag dat uiteraard. 
Verder vragen wij u zich te houden aan de algemene maatregelen, heeft u fysieke klachten en/of koorts, bel dan z.s.m. af en verplaats de afspraak a.u.b. 
 
De Directie.

19-04-2021 :: Gesloten rondom Koningsdag!

Geachte klanten,
I.v.m. aanstaande Koningsdag hebben wij een extra lang weekend gepland!
Daarom zijn wij gesloten van:

Geleen: Vrijdag 23 april 15:00h t/m dinsdag 27 april.

Brunssum en Landgraaf: Maandag 26 en Dinsdag 27 april. 
 

Woensdag 28 april zijn wij weer bereikbaar vanaf 08:30h!
Voor dringende zaken zijn wij telefonisch bereikbaar, u kunt een bericht inspreken op de voicemail via 088-426 76 00
Ook kunt u ( bij voorkeru) een e-mail sturen naar info@ortho-vision.nl. 
Wij nemen dan z.s.m. contact met u op. 


 

16-03-2021 :: Pasen 2021 !

Geachte klanten,
i.v.m. de Pasen zijn al onze vestigingen op maandag 5 april gesloten. 
Directie en medewerkers van Ortho-vision wensen u fijne paasdagen!

14-12-2020 :: Contract preventieve voetzorg DM 2021

Beste medisch pedicures en pedicures-DV, 
Voor diegene die in 2020 de diabetische voetzorg declareerden via VIP live / Meditta gaat er in 2021 wat veranderen. 
Jullie kunnen geen samenwerkingovereenkomst meer afsluiten met Meditta maar moeten dat met de individuele podotherapiepraktijken gaan doen. 
Voor die pedicures die bij ons een samenwerkingsovereenkomst willen afsluiten het volgende:
De  nieuwe overeenkomst staat sinds vandaag  op onze website ( sectie podotherapie ) 
Hier staan dan ook de instructies hoe verder te handelen. Declareren moet dan electronisch via ons eigen  declaratieportaal.
Het is hierbij heel handig als je werkt met het softwareprogramma "Podofile" maar dit is niet noodzakelijk. 
Ons tarief is verhoogd van € 24,00 naar € 27,00
Samen Verder ! 

14-12-2020 :: Corona Update!

Beste klant,
Vooralsnog zijn wij, rekening houdend met de geldende preventiemaatregelen, gewoon regulier geopend!
Wanneer kunnen wij u "normaal" van dienst zijn?:
  • U bent klachtenvrij
  • U desinfecteert uw handen bij binnenkomst
  • U draagt een mondmakser (geen faceshields, sjaals, of andere "maskers"  in welke vorm dan ook)
  • U houdt afstand tot anderen minimaal 1,5 meter
  • U komt alleen of indien noodzakelijk hooguit 1 begeleider
  • U of uw directe omgeving is negatief getest en minimaal 5 dagen "schoon" na een positieve test (indien van toepassing) 
U kunt helaas geen gebruik maken van koffiemachine of toiletvoorziening.
 
De Directie.
 
 

02-12-2020 :: Problemen voor VGZ verzekerden!

Heeft u 1 van de volgende onder VGZ zorgverzekering vallende merken, en heeft u een product uit de categorie Schoenen?
VGZ
IZZ
IZA
Univé
Zorgzaam
Bewuzt
Zekur
UMC

Dan geldt per direct dat wij pas overgaan tot prodcutie tot er een definitieve machting is verstrekt door uw zorgverzekeraar.
Op dit moment maakt VGZ ons het werken administratief dusdanig lastig/complex dat wij geen financieel risico meer willen lopen door alvast te beginnen met de productie. 
Helaas worden hierdoor de doorlopptijden (onnodig)  enorm vertraagd. Dit is een keuze van uw verzekeraar en niet van ons. Dit is niet specifiek voor onze zaak maar een branchebreed probleem. 

Hopende u hiermee voldoende te hebben geinformeerd. Mocht dat niet zo zijn dan kunnen wij u desgewenst telefonisch aanvullende uitleg geven.
 
De Directie!

16-10-2020 :: Eigen bijdrage 2021 bekend!

De eigen bijdrage (EB) op alle orthopedisch schoeisel is in 2021 verlaagd van €127,- naar €125,- voor personen van 16 jaar of ouder.  Onder 16 jaar is dat verlaagd van €63,50 naar €62,50
Het eigen risico (ER) zou normaliter op  €385,- moeten blijven staan omdat dit zo is afgesproken in het regeerakkoord. 
 
Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorgverzekering/vraag-en-antwoord/wanneer-eigen-bijdrage-zorgverzekering

05-10-2020 :: Mondmasker verplicht in de spreekkamers!

Geachte klant,
per heden maandag 5 oktober is het dragen van een mond/neusmakser VERPLICHT voor onze spreekkamers. verder zouden wij het erg op prijs stellen als u dit ook wilt doen in de wachtruimte en receptie; ondanks dat dit nog niet verplicht owrdt door de overheid. Vooralsnog is het een dringend advies, maar wij hopen dat u wilt meewerken aan de gezondheid van u en onze medewerkers. 
 
Bij voorbaat dank,
 
De Directie

01-08-2020 :: Spreekuren Drs. Emile P.F. Janssen, revalidatie-arts

Revalidatiearts Drs Emile P.F. Janssen houdt spreekuur op onze vestigingen te Geleen en  Brunssum.
Brunssum: Regulier spreekuur op dinsdag en donderdag van 09:00h-12:00h en van 13:00h-17:00h
Geleen: Schoentechnisch spreekuur op woensdagmiddag van 13:00h-17:00h

Drs. Emile P.F. Janssen voert zijn eigen NZA-geaccrediteerde solopraktijk: "Janssen Rehabilitation Medicine & Consultancy"
Drs. E.P.F. Janssen, revalidatie-arts: AGB-code:  03027340; Register BIG: 79032110911
Janssen Rehabilitation Medicin & Consultancy: AGB code praktijk: 22227620


Voor meer informatie kunt u trecht op : https://www.janssen-rehabilitation.nl of via e-mail naar: infojrmc@janssen-rehabilitation.nl
U kunt helaas niet rechtstreeks bij Ortho-vision een afspraak maken.
Wij verzoeken u daarom vriendelijk het  contactformulier in te vullen op de nieuwe website van Drs. Emile Janssen waarmee u op een (wacht)lijst komt.
Drs. Emile Janssen zal zelf contact ( laten) openemen wanneer u op consult kunt komen.
U dient voor het consult een verwijzing te hebben van uw huisarts.

Ortho-vision heeft geen enkele inspraak in het bepalen van de volgorde op, en het verwerken van de huidige wachtlijst. Het heeft dan ook geen effect om hierover telefonisch contact met ons op te nemen. Gezien het feit dat er bij Drs. Emile Janssen  beperkte capaciteit is bij de verwerking van de wachtlijst moet u er rekening mee houden dat u enige tijd zult moeten wachten. Bij voorbaat excuses hiervoor. 

Bent u voorheen patiënt van Drs Emile P.F. Janssen geweest In het Orbis MC / Zuyderland of bij Ortius Roermond (Swalmen)?  Ook dan dient u een nieuwe verwijsbrief te hebben, met indien aanwezig ook de oude brieven / verslagen , verzonden aan uw huisarts. 
Ortho-vision & Emile Janssen, Samen Verder !
 

04-06-2020 :: Wij bestaan 10 jaar !

Hoera ! We bestaan vandaag 10 jaar !
Op 4 juni 2010 vierden we de opening van onze 1e zaak, in Geleen.
Onder bloedhete omstandigheden genoten onze gasten van overheerlijke hapjes en drankjes. Het was een feest waarover nog lang werd nagesproken....

Graag willen wij iedereen bedanken die het mogelijk heeft gemaakt om te zijn waar wij als bedrijf nu staan.
Wij bedanken ons personeel, onze klanten en niet te vergeten onze vaste partners.

Nogmaals hartelijk DANK!
 
Kenneth Hanzen en Aranka Oroszi
DGA's


 

16-04-2020 :: Denise geslaagd als Diabetes podotherapeut!

Op 16 april jl is onze podotherapeute Denise Meijs "cum laude" geslaagd voor haar 2-jarige post-bachelor studie Diabetespodotherapie. aan de Fontys Paramedische Hogeschool! Zij mag zich nu met recht trots "Diabetespodotherapeut" noemen. Van harte gefeliciteerd Denise namens al je collega's bij Ortho-vision!!! Samen Verder!

17-10-2019 :: Eigen Bijdrage 2020 bekend!

Geachte klant.,
Onder verwijzing van art. 2.33, lid 3 van de Regeling Zorgverzekering is de eigen bijdrage voor orthopedische en allergeenvrije schoenen vanaf 01-01-2020 vastgesteld op:
  • € 127,00 per paar, indien de verzekerde 16 jaar of ouder is;
  • € 63,50 per paar, indien de verzekerde jonger is dan 16 jaar.
Directie Ortho-vision Holding BV

03-07-2019 :: Joost van Doremaele GESLAAGD als Podotherapeut!

Hiep Hiep Hoeraaaaa !
Onze voormalig 4e-jaars stagiair en huidig zolenlabmedewerker Joost van Doremaele is geslaagd voor zijn Bachelor opleiding Mens & Techniek aan de Fontys Hogeschool Eindhoven, uitstroomrichting  Podotherapie. 
Van harte gefeliciteerd Joost ! Je bent podotherapeut!!!

07-12-2018 :: NO-SHOW tarief per 1 januari 2019 van kracht!

 

Geleen , 1 december  2018


Geachte klant,

 

Zoals u wellicht gehoord heeft staan de tarieven in de gezondheidszorg steeds meer onder druk. Dat is ook bij ons, Ortho-vision, niet anders.  Om u in de toekomst adequate en kwalitatief goede zorg te kunnen blijven leveren moeten wij steeds beter op onze kosten letten.

Voor ons als zorgverlener is beschikbare (spreekuur)tijd de grootste kostenpost. Bij Ortho-vision werken uitstekende, hoogopgeleide zorgverleners die met veel ziel en zaligheid zorgdragen voor uw product en/of behandeling.
Het inplannen van cliënten bij onze zorgverleners is een hele uitdaging. Wij plannen, afhankelijk van de afspraaksoort en binnen de beschikbare tijd voor iedereen de juiste hoeveelheid (spreekuur)tijd in.


Helaas merkten wij afgelopen jaar dat er steeds meer cliënten niet op de gemaakte spreekuurafspraak verschijnen. Dit (te) vaak zonder enige afmelding en/of goede reden.
Dat is naast zeer onwenselijk en kostbaar, ook zeer vervelend voor andere klanten die hierdoor langer moeten wachten op een plekje op de agenda.

Daarom hebben wij helaas moeten besluiten om per 1 januari 2019 strenger om te gaan met cliënten die niet op de gemaakte afspraak komen zonder afmelding. Dit gaan wij doen door een standaard “No Show” tarief in rekening te brengen van € 35,- exclusief aanvullende administratie- en/of incassokosten van minimaal € 12,50. Het totaalbedrag van minimaal € 47,50 zal rechtsreeks op u verhaald worden en komt uiteraard niet in aanmerking voorvergoeding bij uw zorgverzekeraar.

Het No-showtarief was er in principe al langer maar werd uit coulance nooit toegepast. Helaas zijn we genoodzaakt dit per 1 januari 2019 consequent toe te passen bij het niet verschijnen op een afspraak zonder geldige afmelding; bij voorkeur minimaal 24 uur van te voren.

Het toepassen van het No-showtarief is uitsluitend ter beoordeling van de zorgverlener in samenspraak met de directie. Indien u klant bent bij Ortho-vision gaat u automatisch akkoord met deze maatregel.

Wij hopen op uw begrip en uw medewerking.

 

Namens Team Ortho-vision,

 

Kenneth Hanzen
Directeur

07-12-2018 :: Openingstijden gedurende de kerstperiode!


Gedurende de Kerstperiode zijn onze vestigingen als volgt geopend / gesloten:


Donderdag 20 december: 08:30h - 16:30h

Vrijdag 21 december: 08:30h - 17:00h
Maandag 24 december tot en met dinsdag 1 januari : Gesloten* !
* wij blijven voor spoedzaken bereikbaar via telefoon 088-4267600 (spreek een bericht in) of via e-mail: info@ortho-vision.nl
 
Team Ortho-vision wenst u een zalig kerstfeest en een gelukkig, voorspoedig en gezond 2019!

14-11-2018 :: Wereld Diabetes Dag! 14 november

Vandaag is Wereld Diabetes Dag!

Steeds meer mensen krijgen te maken met diabetes. Wij zien in onze praktijken veel diabeten met voet-, vaat- en zenuwproblemen. Weten wat diabetes voor invloed kan hebben op uw voeten? Klik dan op de LINK (BRON: DVN.NL)
Wij bieden verschillende diensten en producten voor diabeten. Kijk op onze website voor meer informatie of maak een afspraak met een van onze orthopedisch adviseurs of onze podotherapeuten via 088-4267600

07-11-2018 :: Eigen Bijdrage 2019 bekend!

Het verplicht eigen risico (ER) was al bekend en blijft in 2019 staan op € 385,-
Nu is ook de eigen bijdrage (EB)  2019 bekend op orthopedische schoenen; deze zijn voor: 
  • Kinderen tot 16 jaar : € 65,50
  • Volwassenen vanaf 16 jaar : € 131,-
Zie voor uitleg Eigen Risico en Eigen Bijdrage deze LINK van de Rijksoverheid.

18-09-2018 :: Nieuwe medewerkster Loes Harmsen!

Vandaag is de eerste werkdag van onze nieuwe administratief medewerkster Loes Harmsen. 
Welkom Loes!

13-09-2018 :: Lianne Huijsmans Cum Laude geslaagd!

Wij wisten het natuurlijk al een tijdje maar gisteren heeft onze orthopedisch schoentechnologe Lianne Huijsmans haar diploma officieel in ontvangst mogen nemen.
Lianne slaagde cum laude voor haar Bachelor of orthopaedics in de richting Schoentechniek voor Sport en Revalidatie.
U zult haar in Geleen steeds meer en meer in de spreekkamer tegen komen!
Lianne, nogmaals van harte gefeliciteerd!

17-08-2018 :: Wij zijn opnieuw SEMH gecertificeerd!

Begin Augustus zijn wij door de Centrum voor certificering / SEMH gecontroleerd op onze kwaliteitsindicatoren. De auditor heeft na grondige inspectie positief advies afgegeven aan de comissie voor hercertificering! Dat betekent dat wij voor de periode tot 5 november 2019 voldoen aan alle eisen. Dit voor zowel de TEK als de OSB.
Ortho-vision en Ortho-vision podotherapie voldoen daarmee aan de laatste eisen en u als klant bent verzekerd van kwalitatief goede zorg!

 

19-12-2017 :: Uitleg zorgverzekering, Eigen Risco en Eigen Bijdrage!

Hoe zat  het ook alweer? Wat is ook alweer Eigen Risico en wat is Eigen bijdrage?
Klik op de Link voor een duidelijke uitleg hierover
 

14-12-2017 :: DM Voetzorg: regels en vergoedingen in 2018

Beste Lezer,
 
klik op de LINK voor meer informatie (Bron: Diabetes vereniging Nederland)

28-11-2017 :: Eigen bijdrage 2018

De Wettelijke Eigen Bijdrage (EB) voor 2018 is bekend: Op (semi)orthopedisch schoeisel en VLOS is het:
<16 jaar is de EB: € 69,00
>16 jaar is de EB € 138,00
Het Wettelijk verplicht Eigen Risico (ER) is en blijft € 385,00, ook is er een aanvullend Vrijwillig Eigen Risico waarvoor gekozen kan worden. Mocht u hiervoor gekozen hebben dan wordt dit ook als eerste aangesproken na het ER
Onder het ER vallen alle schoentechnische voorzieningen, verbandschoenen, Therapeutisch Elastische Kousen en Orthopedische instrumenten.
Op Kousen en Instrumenten is geen EB van kracht.
Steunzolen en Podotherapie vallen bijna altijd onder de aanvullende zorgverzekering. Raadpleeg uw (nieuwe) polisvoorwaarden voor de juiste informatie.

Bij vragen kunt u ons secretariaat bellen voor meer uitleg. 088-4267600

 
De Directie.

21-02-2017 :: Nieuwe podotherapeut Sandra Aerts!

 


Sandra is geen onbekende in zowel  de branche als de regio. 15 jaar lang had zij haar eigen podotherapiepraktijk in de wijk Heerlerbaan te Heerlen. Na de verkoop van haar praktijk werkte zij in de regio Brabant als (kinder)podotherapeut en later vooral als kwaliteitsmanager. Ook is zij nauw betrokken bij het vormgeven van opleidingen en specialisaties i.s.m. de branchevereniging NVvP en het opleidingsinstituut Fontys Paramedische School te EIndhoven.
Sandra zal binnen Ortho-vision een gecombineerd takenpakket gaan uitvoeren. Enerzijds zal zij als podotherapeut gaan werken en anderzijds als kwaliteitsmanager onze praktijk gaan begeleiden naar een hogere standaard. Het eerste doel is het verkrijgen van het Praktijkkeurmerk voor onze 3 vestigingen.
Het Praktijkkeurmerk is sinds  2016 ingevoerd. Doelstelling van het Praktijkkeurmerk is een gedegen kwaliteitssysteem aan te bieden waarmee een organisatie/praktijk inzicht krijgt in het functioneren op verschillende kwaliteitsdomeinen en hoe deze kwaliteit te verbeteren en te borgen. Het Praktijkkeurmerk staat borg voor een adequaat kwaliteitsbeleid van de podotherapiepraktijk waaraan het keurmerk is verleend. Het keurmerk maakt voor alle partijen in de gezondheidszorg (patiënten, hulpverleners, zorgverzekeraars en overheid) zichtbaar dat het goed zit met het kwaliteitsbeleid van de praktijk die over het keurmerk beschikt.
Sandra zal komende tijd vooral gaan ondersteunen op het gebied van de diabetische voetzorg en parallel de kinderpodotherapie gaan opzetten; Dit naast haar werk als kwaliteitsmanager
 

Wij wensen Sandra veel succes en plezier met haar nieuwe job bij Ortho-vision!

16-01-2017 :: VLOG Jayden Koet!

Onze orthopedisch technoloog en kinder(voeten)specialist Attila Oroszi is te zien in een recente VLOG van Jayden Koet.
Jayden wil zijn volgers laten zien wat wij voor hem betekenen!
 

01-06-2016 :: Prijzen EXO-L verhoogd

Beste relatie van EXO-L,
Enkele jaren geleden is EXO-L van start gegaan met de productie en verkoop van onze 
enkelbanden die tegen een introductieprijs van € 199,= zijn gelanceerd.
De EXO-L Enkelband heeft zichzelf inmiddels meer dan bewezen voor meer dan 1500 
gebruikers.
 

Het bedrijf is door dit succes uitgebreid welke zich in de komende periode zal voortzetten. Om de 
service die nodig is te blijven garanderen en de naamsbekendheid te vergroten is een 
prijsverhoging onvermijdelijk. Om deze reden wordt de prijs van de EXO-L Enkelband per 1 juni 2016
as verhoogd naar € 295,= voor 1 exemplaar en € 495,= voor 2 exemplaren inclusief 
schoenaanpassing.
Aanmelden kan via: www.verzwiknooit.nl/ortho-vision-sports

01-01-2016 :: Fysiotherapie Eijgelshoven, nieuwe fysiopartner!

04-11-2015 :: Nieuw bij Ortho-vision: Tessa dela Haije!

Met een beetje geluk ziet u een nieuw gezicht bij Ortho-vision. Het is Tessa de la Haije, bewegingswetenschapper. Tessa is afgestudeerd bewegingwetenschapper en expert op het gebied van loopanalysen en beweegpatronen. Zij heeft met haar onderzoek aan de Universiteit Maastricht meegeholpen om spiermodellen te maken die de uitkomst van operaties en revalidatie te voorspellen.
Tessa loopt vrijwillig stage en gaat zich verdiepen in gangbeeldanalyse met het SIMI 3D aktisys systeem en de digitale drukmeting met RS-Scan. Daarnaast zal zij taken van onze sportarts dr. Milou Beelen overnemen in ons perfromance lab. Hier gaat zij inspanningstesten afnemen.
Naast de voorliefde voor bewegingswetenschap is Tessa fervent voetballer!
 
Tessa de la Hajie