Cycling Shoes

Ortho-vision Sports  is dealer van "high-end"  merk: BONT

 


 

Bont is een Australisch merk met een Nederlandse tintje. Imze Bont, die als kind naar Australië emigreerde, was als schaatser niet tevreden met de stabiliteit en pasvorm van zijn schaatsen. Hij besloot zijn eigen met glasvezel versterkte  schaatsschoenen én frames gaan maken, en daar kwamen later fietsschoenen bij. BONT schoenen zijn anders opgebouwd dan de traditionele raceschoenen. Ze lijken, qua vorm, meer op een houten klomp of een Crox-sandaal, maar dan van moderne lichtgewicht materialen. Het grote verschil zit hem in dat BONT schoenen niet uit een afzonderlijk bovenwerk dat daarna met een zool samengevoegd wordt, maar vanuit de leest naar buiten werkend, laagjesgewijs is opgebouwd.
 

De eerste laag is de voering, die van verschillende materialen gemaakt kan zijn. Wat ze gemeen hebben, is dat de voeringstof altijd ademend, vochtabsorberend en geurwerend is. Daaronder komt het voetbed, van 1 mm dik thermoplast kunststof. Het geheel wordt omhuld met vormvast schuim met gesloten cellen. De zool van de schoen komt als volgende laag aan de onderzijde, waarbij zowel "uni-directioneel" als geweven carbon (met verschillende inslaghoeken) gebruikt wordt, afhankelijk van de soort belasting ter plekke. Onder het carbon komen rubberen beschermnokken, omdat carbon zelf ongeschikt is om op te lopen: te glad, en slecht bestand tegen schurende ondergrond. Tot slot wordt de buitenschoen van lichtgewicht, soms geperforeerd, vormvast kunststof om de schoen heen gelijmd en genaaid, en worden de velcro straps en buckles bevestigd. Tijdens zijn ontstaan worden aan elke schoen alle 16 productiestappen gecontroleerd. Bont maakt een schoen die uitstekend scoort wat de sterkte/gewichtsverhouding betreft, en is qua pasvorm en draagcomfort onovertroffen.
 

Typische Hollandse maten!: Alle Bont schoenen zijn verkrijgbaar in de maten 33 t/m 51 in diverse wijdtes narrow, standard, wide en double wide. (waar vind je die grote, typisch Hollandse maat in sportschoenen??), in de types road, triathlon, speedplay, tijdrit, mountainbike en wielerbaan. Het best is altijd even komen passen in onze praktijk in Geleen :). Bel even van te voren of je maat om te passen op voorraad is.

Prijsrange: €99 - €1100 (full custom)

Wij leveren GEEN modellen uit de RIOT series!!

Voor meer informatie kijk op BONTCYCLING.com of neem gerust contact met ons op of kom langs in Geleen.