Ortho Vision

Wilt u efficiënter gaan trainen? Bent u op zoek naar uw persoonlijke verbeterzones? Dan helpen wij u graag op weg met onze inspanningstest! Tijdens deze test (op loopband en/of fiets) krijgt u inzicht in uw prestaties en bepalen we uw persoonlijke omslagpunt zodat u gerichter aan de slag kunt met uw trainingsdoelen. Dit omslagpunt (ook wel bekend als de anaerobe drempel) is het punt waarop het lichaam afvalstoffen niet meer kan bufferen en dat veel gebruikt wordt om b.v. persoonlijke trainingsschema's op te stellen. Tijdens een oplopend protocol, waarbij de inspanning elke 3 minuten verhoogd wordt, meten we doorlopend de hartslag en voeren ademgasanalyses uit. Natuurlijk bespreken we de testresultaten naderhand uitgebreid, ontvangt u deze per mail en is er ook alle mogelijkheid tot het stellen van vragen.

 

Voor wie is deze test geschikt?

Alle gezonde (duur)sporters die aan de slag willen met het verbeteren van hun prestaties.

Beginnende/herstartende sporters raden wij aan eerst 2-3 maanden te trainen alvorens een afspraak te maken.

 

Wie raden wij een andere test aan?

Beginnende sporters boven de 30 die lange tijd inactief zijn geweest of sporters met (een verleden van) hart/gezondheidsklachten raden wij aan elders een sportmedisch onderzoek te laten doen.

 

Cortex Metalyzer 3B

Voor al onze inspanningstesten maken wij gebruik van analyses met de Cortex Metalyzer 3B. Dit is een verfijnd cardiopulmonair inspanningstest-systeem dat gebruik maakt van de klinisch bewezen breath-by-breath/intrabreath technologie. Onze HP Cosmos Pulsar loopband, Ergoline ergometer, of desgewenst uw eigen fiets op onze Cyclus2 staan direct in verbinding met de computer om het testprotocol automatisch en gecontroleerd te laten verlopen.

 

Duur en kosten

Een test (incl. uitgebreide bespreking) duurt ongeveer 1,5 uur. De kosten voor een enkele test bedragen €135,-. Het is ook mogelijk om een dubbele test te doen (loopband en fietsen), dan is de duur ongeveer 2 uur en zijn de kosten €185,-.