Steunzolen - Over steunzolen

Orthopedische steunzolen zijn er in vele varianten. De keuze is afhankelijk van lichamelijke klachten, gebruiksdoel en beschikbare ruimte in de schoen. Onze orthopedisch adviseurs bekijken samen met u wat in uw geval de mogelijkheden zijn. Orthopedische steunzolen zijn er niet alleen voor voetklachten, ook knie , heup- rug- en nekklachten kunnen vaak positief beinvloedt worden met orthopedische steunzolen. 

Het aanmeten van orthopedische steunzolen kan op vele manieren. Van heel klassiek (blauwdruk of gipsmethode) tot modern (laserscan, drukmeetplaat, iPad/structure 3D-scan). Alle methodes leiden uiteindelijk tot de vertaalslag die uw orthopedisch adviseur moet maken in een adequaat product. Er is dus geen goed of fout aan welke aanmeetmethode dan ook. Het is een keuze van de orthopedisch adviseur. Ortho-vision beschikt overigens over alle aanmeetmethodes. 

Afhankelijk van de aanmeetmethodes worden de orthopedische steunzolen in huis ontworpen en ook geproduceerd. Bij moderne aanmeetmethodes worden de orthopedische steunzolen buitenshuis geproduceerd. Dit heeft te maken met snel veranderende technologie en de kosten van machinepark.

Orthopedische steunzolen zijn er in enorm veel materialen, Van hard tot zacht en van dun tot "dik"; alles afhankelijk van uw voetprobleem. 

Orthopedische steunzolen zijn GEEN podotherapeutische therapiezolen. Daar waar podotherapeutische zolen vaak "vlak" zijn met lokale opdruk, volgen orthopedische steunzolen meer de skeletcontouren en zijn daarmee iets "boller" van vorm. Voor de pasvorm in uw schoenen heeft dit nauwelijks effect.